Известие

Collapse
No announcement yet.

една 156 се удави

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
    Тва 156-цата на моменти е ебати смешната кола!Кутията за филтъра сложили долу във водата!На много коли съм виждал да е там филтъра ама друга тръба след него я извежда горе за да не стане точно тази беля!Ако съм я купил чисто нова и това ми се случи трябва да ги дам на съд целата шибана компания там в италия!
    Това, че ти е изведен нагоре, не ти дава никаква допълнителна сигурност Единственото спасение е да смуче от високо. Иначе филтърът на 156 си е доста по-добре разположен, отколкото смукателят на 145/6 примерно.
    Има коли (брава/браво са между тях) на които смукателите са си изведени отпред под капака и трябва водата да стигне до колонката на вратата, че да смукне
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Те много добре са си го направили хората. Ама тази кола не е направена да се кара в реката. Хората са я направили да си тръгнеш по магистралата и да ти е кеф. Като ще влизате във вода до колене си купете ДЖИП!

Въздуховода на 156-цата е зад левия фар. Колко трябва да ти е акъла за да потопиш цялата предница във водата? Ми то не е само това проблема. Вътре в салона сигурно и там има вода. Ами загрелите колектори, ами картера, блока? Да ги охладиш така с вода си е убииствено.

Като видиш голяма локва и трябва да минеш от там задължително. Ми отвори капака, слез от колата, разкачи маркуча преди дебитомера, пали и газ. Придвижи се до някъде. Па си подсуши кофата на филтъра и си го закачай пак. Във влажно време няма толко прахоляк. Няма да му стане нищо на мотора, за няколко километра. Та дори и 100 да са без филтър.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

аз със моето гтв буквално съм плувал в вода дето не мога да отворя вратата и то не локва само няколко километра и то не съвсем бавно.аз тогава имах чуството че карам амфибия и нищо не и стана.но така си наште пътища са такива че на места се събира по толкова вода и големи трапове има то хората за това масово минават на джипки.това лек автомомобил за хубав път.не е виновна марката
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

но сношти в голям дъжд карах доста боксера и силничко и се понамокри взе да прекъсва от време на време.
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Колега, съжалявам за неприятната случка.
            Преди година и половина и аз имах същото премеждие. Беше около 21.00 часа и супер пороен дъжд. И понеже нашите пътища са "отлично" отводнени в един нисък участък имаше вода около 80см. Аз не я видях и влязох право в нея. Съответно се получи същата ситуация като при теб.
            Възможно е и да не е голям проблема ако колата ти просто е угаснала на ниски обороти. Тогава трябва да се изхвърли водата, да се изсуши и обикновено пали без проблем.
            Ако е станал воден удар се чува един много неприятен метален звук точно преди колата да угасне. Тогава е божа работа какво е станало. Но не се опитвай да я палиш по-никакъв повод преди проверка от майстор.
            При мен имаше изкривени биели и понеже така и така я отварях смених и някои други неща. Общо ми излезе към 1500 лв,при един приятел ,но отогава година и половина никакъв проблем по двигателя.
            Пожелавам ти да е малкия дявол и успех с ремонта.
            Алфа Ромео 156 2,0

Comment

абе oem,ти мн.ги разбираш тези работи бе брато.ако искаш да знаеш нито в купето е имало вода,и воабще не е била потoпена до фаровете.водата беше малко под праговете.а ти твоята италианска бангия само по магистрала ли я караш?а имаш ли джип за дъждовно време?или те 156-ците,ги правят само за сухо време?ами мога да кажа само,4е е ебахти измислената кола,от една педя вода и и се еба мамата.
              Last edited by jivko76; d.m.y г., 21:59.
              ALFA ROMEO-156;1.8;16v;TS;1998g
              FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

Не вярвам да ти се случи защото там хората имат улици и съответно канализация и шансът да попаднеш в локва е почти минимален. Просто в България нямаме условия за тези коли колкото и тъжно да звучи
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

ъ! ще кажете,че само на алфи се случват подовни неща...
                  колко други коли са затъвали пред очите ми просто не е истина.
                  на който не му харесва колата да лапа чура! да си продава алфата и да не ми приказва глупости!

чшш лекинко с изразите
                  Last edited by търтей; d.m.y г., 23:07.
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Не съм казал че колата не ми харесва, а че просто пътищата ни не струват.
                    Но така ще е, ще караме и ще ремонтираме
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                      леле!
                      аз няма да карам като вали
                      колега ти да си минавал през перник тази седмица
                      Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                      Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                      Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от jivko76 Покажи съобщение
                        абе oem,ти мн.ги разбираш тези работи бе брато.ако искаш да знаеш нито в купето е имало вода,и воабще не е била потoпена до фаровете.водата беше малко под праговете.а ти твоята италианска бангия само по магистрала ли я караш?а имаш ли джип за дъждовно време?или те 156-ците,ги правят само за сухо време?ами мога да кажа само,4е е ебахти измислената кола,от една педя вода и и се еба мамата.
                        Вярно е измислена- и красива и удобна....... е има си и недостатъци но скоя кола ги няма.
                        Само ще ви кажа че миналия септември пътувах към морето в големия град и порой. По магистралата и след това имаше десетки спрели удавени коли (не видях между тях алфа) а 156-цата си цепеше с 90 като на парад. Всичко е въпрос на късмет, и на това къде и как я караш. Естественно че ако скокнеш дори в малка дупка пълна вода можеш да плиснеш във филтъра и да се удавиш от 5-6 см вода, както и да си караш в по големи води и да си върви колата. Човека се оплака а ние започнахме да плюем и да говорим глупости и предположения.
                        Колега, като разбереш какви са пораженията пиши, та ако можем да помогнем с нещо за да я съживиш.
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

благодаря ви за съчувствието момчета,и на теб fiore.тази вечер щяха да я приемат в болницата,а когато я отворят ще ви кажа какви са последствията.
                          FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
                            ама друга тръба след него я извежда горе
                            Че то си е точно така, по принцип смуче до фара не от локвата
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

момчета,ако можете помагайте,за сега ми трябват 4 биели.2 със сигурност били скапани,на блока му нямало нищо.тела ми е 0898 716203-живко.skype-jikata76.това е от първи оглед.
                              FIAT TIPO-DGT 1.4ie

Comment

колега,имай предвид, че биелите трябва да са с еднакво тегло. ако вземаш само две ги търси със същото тегло като твоите. новите които се продават в магазините са ремонтни и са по тежки. аз за съжаление моите биели ги продадох, а и те бяха от 2 литров мотор, но звънни на н.николов може да ти намери.
                                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                                sprint tropheo
                                155/1.8
                                156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                                X